Solskydd

Skydd från sol, väder och vind finns i många olika varianter – fönstermarkiser, terassmarkiser, solfilm och mycket annat.
Utbudet är stort och det kan vara svårt att välja ett solskydd som passar just ditt hus eller din verksamhet.

Fönster- och terassmarkiser

För villan brukar fönstermarkisen vara det självklara valet, men det finns även större varianter, s.k. terassmarkiser som täcker över en hel uteplats. En terassmarkis har stora fördelar över ett parasoll på så sätt att den innefattar hela uteplatsen istället för en mindre yta, och behöver därför inte flyttas runt. Med ett enkelt handgrepp eller en knapptryckning får ni skugga över uteplatsen och kan utnyttja den även när solen är som starkast. Naturligtvis skyddar den även mot regn och i kombination med infravärme förlänger en terassmarkis utesäsongen.

markis3

Persienner och solfilm

Varken solfim eller persienner har några direkt dekorativa egenskaper, även om persienner kan utformas lite olika och tillverkas av annorlunda material som trä. Trots det är användningsområdet är i första hand praktiskt och inte estetiskt. När det handlar om att hålla inomhustemperaturerna behagliga kan de ändå vara bra alternativ. Solfilm är populärt för butikslokaler, industri och allmänna utrymmen medan persienner framförallt installeras i bostadshus.